Maastricht Gallery Weekend 2024
14-09-2024

Van vrijdag 18 t/m zondag 20 oktober openen 18 Maastrichtse galeries hun deuren tijdens de tweede editie van het Maastricht Gallery Weekend. Het evenement trapt af met een feestelijke openingsavond op vrijdag 18 oktober om 18.00 uur, waarbij iedere deelnemende galerie een bijzondere activiteit organiseert zoals een vernissage, lezing en/of live muziek.
 
Prisca Sinay | 'Verde, que te quiero verde'
Wij organiseren in onze Kunstuitleen Maastricht locatie Sphinxkwartier (Boschstraat 87) een expositie met multidisciplinair kunstenaar Prisca Sinay. Haar werk leest als een eeuwige zoektocht naar vrijheid, waarbij ze gedreven wordt door een diepe fascinatie voor organische, gerecyclede en verwaarloosde materialen. Deze materialen zijn altijd verweven met de abstracte structuren die ze op poëtische wijze creëert. Haar meest recente werk is te zien in de expositie ‘Verde, que te quiero verde’ in Kunstuitleen Maastricht aan de Boschstraat 87. Op vrijdagavond 18 oktober vanaf 18 uur wordt de tentoonstelling geopend in aanwezigheid van de kunstenaar.

Kunstuitleen Maastricht | Locatie Sphinxkwartier
Boschstraat 87
Maastricht
T 043 785 38881
kunstuitleenmaastricht.nl | info@kunstuitleenmaastricht.nl
Alexander Vogels en Hans Keuls | In Dialoog
Alexander Vogels (1952, Heerlen) creëert lyrisch-abstracte doeken, geïnspireerd door zijn verre reizen die hem brachten langs primitieve volkeren, bijzondere natuurlijke elementen en mystieke landschappen. De bezielde werken van Hans Keuls (1956, Heerlen) zijn vol van kleur, ritme en dynamiek. Zijn abstracte landschappen zijn een hommage van schoonheid aan grote Impressionisten als Van Gogh en Monet. Op vrijdag 16 oktober gaan de twee Limburgse kunstenaars vanaf 19.30 uur met elkaar in gesprek over hun kunstenaarschap, hun inspiraties en creatief proces. Het belooft een boeiende dialoog te worden. 
 
Kunstuitleen Maastricht | Locatie Wyck
Rechtstraat 50
Maastricht
T 043 321 3311